Alleen Vandaag zal ik trachten alleen deze dag te beleven en zal ik niet al mijn problemen tegelijk aanpakken. Ik kan iets doen voor twaalf uur wat eerst leek alsof ik het voor de rest van mijn leven moest doen.

Alleen Vandaag zal ik gelukkig zijn. Dit veronderstelt waar te zijn met wat Abraham Lincoln zei: “De meeste mensen zijn zo gelukkig als ze zichzelf hebben voorgenomen.”

Alleen Vandaag zal ik mij aanpassen aan wat is, en niet proberen alles aan te passen aan mijn wensen. Ik zal mijn “geluk” nemen zoals het komt, en mijzelf daarop aanpassen.

Alleen Vandaag zal ik proberen mijn geest te sterken. Ik zal studeren. Ik zal iets zinvol leren. Ik zal geen mentale leegloper zijn. Ik wil iets lezen wat inzet, denkvermogen en concentratie vraagt.

Alleen Vandaag zal ik mijn geest in drie manieren oefenen; Ik wil iemand een goede dienst bewijzen, zonder dat iemand het weet; als iemand er achter komt telt het niet. Ik zal tenminste twee dingen doen die ik niet wil doen – alleen als oefening. Ik zal niemand laten zien dat mijn gevoelens gekwetst zijn; ze zijn misschien gekwetst, maar vandaag laat ik dat niet zien.

Alleen Vandaag zal ik aanvaardbaar zijn. Ik wil er zo goed mogelijk uitzien, mij passend kleden, netjes praten, hoffelijk gedragen, geen aanmerkingen hebben, nergens fouten in zien, en niet proberen om iemand te verbeteren of regelen dan mijzelf.

Alleen Vandaag zal ik een programma hebben. Ik hou me er misschien niet helemaal aan, maar ik heb het wel. Ik zal mijzelf hoeden voor twee plagen: haast en besluiteloosheid.

Alleen Vandaag zal ik een rustig half uur hebben voor mijzelf, en ontspannen. Gedurende dit half uur, op momenten, zal ik proberen om een beter perspectief van mijn leven te krijgen.

Alleen Vandaag zal ik niet bang zijn. Vooral zal ik niet bang zijn om te genieten van wat mooi is, en te geloven dat wat ik aan de wereld geef, de wereld aan mij zal geven.

Copyright 2014 Nar-Anon Family Group Headquarters, Inc. Used with permission.